Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C.
Smeer een cakevorm in met wat boter en bestuif met weinig bloem.
Was de citroen, rasp de schil en pers het sap uit. Snijd de appelen in 4, verwijder de schil en het klokhuis. Snijd ze in kleine blokjes en besprenkel ze met wat citroensap.
Roer de zachte boter wit-romig samen met de suiker en vanillesuiker.
Roer er vervolgens een voor een de eieren onder.
Voeg de gezeefde bloem toe en roer tot een mooi, glad beslag. Voeg de zeste van de citroen toe.
Meng de stukjes appel voorzichtig onder het beslag en giet in de cakevorm.
Strooi er de amandelschilfers over en bak de cake 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Check met een metalen satéprikker of de cake klaar is. Als er nog deeg aan de prikker blijft kleven, houd je hem nog wat langer in de oven.
Laat de cake eerst 5 minuten afkoelen in de vorm en daarna op een rooster. Snijd in stukken en serveer met de abrikozenconfituur.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.