Boekweitpannenkoeken met gepocheerde peer en platte kaas

Ontbijt
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

50

Voor dit ontbijt willen we wel wat vroeger uit ons bed komen. Geniet van deze boekweitpannenkoeken met kruidige, gepocheerde peer en plattekaas!

Ingrediënten

  • 150 g boekweitmeel
  • 3 eieren
  • 350 ml melk
  • ½ kl kaneel
  • 2 el suiker
  • 2 el zonnebloemolie
  • snuifje zout
  • boter

Voor de gepocheerde peer:

  • 3 peren (niet te rijp)
  • 300 ml appel-perenwijn
  • 500 ml water
  • 80 g rietsuiker
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstok
  • 3 kardemompeulen

Garnering:

  • 200 g platte kaas
  • 3 el honing
  • handvol gehakte walnoten

Recept

Voor het pannekoekenbeslag:

Doe het boekweitmeel in een mengkom. Voeg de eieren toe en meng goed. Voeg de melk, suiker, zonnebloemolie, kaneel en snuifje zout toe, en roer tot een egaal beslag.

Laat het beslag 1 uur rusten.

Voor de gepocheerde peer:

Schil en ontpit de peren en snijd ze in partjes.

Doe de partjes peer samen met de wijn, water, rietsuiker, steranijs, kaneelstok en kardemompeulen in een kookpot en breng aan de kook. Laat op een zacht vuur 20 minuten garen.

Zet de pot van het vuur en laat alles samen afkoelen.

Maak de pannenkoeken:

Zet een koekenpan op het vuur. Als de pan goed heet is, voeg je een klontje boter toe en laat het smelten.

Giet ongeveer 1 pollepel beslag in de pan en beweeg de pan heen en weer zodat het beslag zich verdeelt. Bak de pannenkoek aan elke zijde ongeveer 1-2 minuten. Giet uit de pan op een bord en dek af met een handdoek of diep bord. Bak alle pannenkoeken.

Afwerking:

Serveer de pannenkoeken met de gepocheerde peren, een beetje platte kaas, honing en gehakte walnoten

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.