Quesadilla met chocolade mignonnette, peer en roomkaas

4

Quesedilla's met kaas smaken altijd maar verras jezelf en je tafelgenoten eens met deze zoete variant. Chocolade en peer zijn een match made in heaven en vormen samen een heerlijk dessert.

  • 4 tortilla’s
  • 16 mignonnettes (4 per tortilla)
  • 200 g volle roomkaas
  • 2 conferenceperen
  • zeste van 1 sinaasappel
  • 80 g hazelnoten
  • bloemsuiker

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes van ongeveer 3mm.
Roosters de hazelnoten en hak ze fijn.

Verwarm de oven voor op 180°C

Leg 2 tortilla’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de 2 tortilla’s met roomkaas en leg er plakjes peer op.
Verkruimel de chocolade mignonnette grof en strooi deze op de peer samen met de sinaasappelzeste en hazelnoten.
Leg opnieuw een laagje peer en mignonnettestukjes. Besmeer de andere tortilla’s met roomkaas en leg bovenop de belegde tortilla.

Schuif beide tortilla’s in de oven voor ongeveer 8 à 10 minuten.

Snijd in 4 en werk af met bloemsuiker.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.