Quesadilla maken

Zo maak jij een goddelijke quesadilla

Quesadilla’s zijn zo’n beetje de Mexicaanse versie van onze croques. Het principe is hetzelfde, alleen gebruik je bij een quesadilla wraps in plaats van sneetjes brood. Quesadilla’s worden gegeten als lunch, als hoofdgerecht en als snack – ideaal voor elk moment van de dag dus!

Voor mij een quesadilla met…

 • In principe is kaas het basisingrediënt van een quesadilla. Je gebruikt best kaas die goed smelt en/of doorsmaakt. Brugge Oud, Brugge Prestige, Père Joseph Original en Brigand passen perfect in elk quesadilla recept.
 • Een quesadilla hoeft niet Mexicaans getint te zijn. Tomaat, lente-ui, champignons, knolselder, paprika, courgette… Het zijn allemaal groenten van bij ons die perfect tot hun recht komen in een quesadilla. Tip: rooster de groentjes op voorhand voor extra smaak.
 • Ook een zelfgemaakte tomatensalsa is altijd top. Snijd 500 g tomaten in kleine blokjes en meng ze met een teentje look en een gesnipperde rode ui. Voeg een bosje gehakte koriander toe, het sap van één limoen en (als je van pittig houdt) een fijngehakt pepertje. Afkruiden met peper en zout, en klaar. Tip: liggen er nog overrijpe tomaten in je koelkast? Die zijn ideaal om een tomatensalsa van te maken.
 • Iedereen kent de hartige quesadilla, maar je kan hem ook zoet maken. Een quesadilla met chocolade, roomkaas, geroosterde hazelnoten en plakjes peer zal sowieso voor veel bewondering zorgen tijdens het dessert!
Quesadillas vegetarisch

Hoe een quesadilla maken?

Quesadilla maken in de oven

Een voordeel aan quesadilla in de oven is dat je de quesadilla niet moet omdraaien. Een minpunt is dat je moeilijker een krokant laagje krijgt. Zo ga je te werk:

 • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop een wrap.
 • Garneer de wrap met ingrediënten en leg er een andere wrap bovenop.
 • Smeer de bovenkant in met olijfolie en plaats in een voorverwarmde oven van 180°. Wanneer de kaas gesmolten is (na ongeveer 10 minuten) is je quesadilla klaar.

Quesadilla maken in de pan

 • Zet alle ingrediënten klaar zodat je snel te werk kan gaan zodra de eerste wrap in de pan ligt.
 • Zet het vuur laag en doe een eetlepel olie in de pan. Tip: gebruik smaakneutrale olie en neem een kwastje of een vel keukenpapier om de volledige pan in te strijken.
 • Zodra de pan warm is leg je de eerste wrap erin. Beleg hem met de vulling, leg de tweede wrap er bovenop en druk goed aan. Tip: laat ongeveer 1 cm tussen het beleg en de rand, anders valt de inhoud er makkelijker uit bij het omdraaien.
 • Draai de quesadilla om wanneer de onderste wrap goudbruin is. Gebruik hier een bord voor dat even groot is als de quesadilla, leg dit er bovenop en draai de volledige pan om zodat de quesadilla op het bord ligt. Tip: smeer de bovenste wrap nog in met een klein beetje olie alvorens de volledige quesadilla om te draaien.
 • Lukt het omdraaien je niet? Leg dan één wrap in de pan en vul hem voor de helft. Vouw hem daarna dubbel en bak zo aan twee kanten.
 • Quesadillas zijn op hun krokantst als ze pas uit de pan komen. Wil je ze toch op voorhand klaarmaken? Leg ze dan voor het opdienen nog een paar minuten in de oven.

Tip: aan de slag met bio- of hoeveproducten

Voor alles wat lekker is om in deze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag rechtstreeks bij een hoeve in jouw buurt? Je vindt hier alle hoeveverkooppunten.

Probeerde jij een van onze recepten uit of ken je nog andere ingrediënten die superlekker zijn in een quesadilla? Laat het ons weten via Twitter, Instagram of Facebook met #lekkervanbijons. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!