Quesadilla met kip, champignons en andijvie

4
(10) 30

Zin in een lekkere, snelle hap? Aan deze quesadilla met kip en champignons heb je maar een half uur werk en hij smaakt overheerlijk.  

  • 8 tortilla’s
  • 16 plakjes ontbijtspek
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 200 g kipfilet
  • 16 plakjes extra belegen kaas
  • 1/2 krop verse andijvie

Verwarm de bakpan en bak het ontbijtspek krokant. Haal uit de pan, leg ze op een stukje keukenpapier.
Bak in het bakvet van het spek de champignons gaar.
Snijd de kipfilet in reepjes. Verwarm de boter in een bakpan en bak de kip aan. 

Snijd de andijvie in reepjes.
Beleg elke tortilla met een plakje kaas en verdeel de champignons over de tortilla’s. Voeg de kip toe samen met de andijvie en beleg tenslotte met enkele plakjes spek en een plakje kaas. Plooi de tortilla’s dicht.

Leg het tussen de contactgrill en bak totdat tortilla goudbruin kleurt, lekker knapperig en de kaas gesmolten is.
Alternatief contactgrill, plaats 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C op een met bakpapier beklede bakplaat. Of grill de tortilla in een grilpan.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.