Vegetarische quesadilla met geroosterde knolselder, champignons, paprika en Brugge Oud

4
(15) 30

Deze vegetarische quesadilla zit boordevol lekkere Belgische groenten én kaas. Serveer met een pittig sausje en het wordt een feest aan tafel. 

Gremolata:

  • 1 busje peterselie
  • 1 chilipepertje
  • zeste van 1 citroen
  • 4 el olijfolie

Maak de gremolata:

Snijd de peterselie en chilipeper fijn. Meng met de olijfolie en de citroenzeste.

 

Verwarm de oven voor op 180°C

Snijd de knolselder in dunne plakken en gril deze gaar in de grillpan. Breng op smaak met peper & zout. Rits de blaadjes van de tijm over de knolselder.
Verwarm een ruime bakpan met olijfolie en bak de bosschampignons gaar. Kruid met peper & zout. Houd apart.

Verwijder de zaadlijst van de paprika's en snijd in dunne reepjes. Pel de ui en snijd in halve maantjes. Pers de look fijn.
Verwarm de bakpan opnieuw met olijfolie en bak de paprika's, ui en de look glazig.

Leg 4 tortilla’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer elke tortilla in met ricotta. Verdeel hierop de plakjes knolselder en bestrooi met gremolata en geraspte kaas. Beleg verder met de rucola, gebakken champignons en paprika.
Smeer de overige 4 tortilla’s in met ricotta. Leg deze tortilla op een belegde tortilla.

Plaats in de oven en laat 10 minuten garen zodat de kaas gesmolten is.

Haal uit de oven, snijd in 4 en serveer met de gremolata.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.