Chocoladetaart met cacao

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 45

Ben je op zoek naar een lekker dessert met chocolade? Dan is deze chocoladetaart met cacao zeker iets voor jou. Een feest voor alle chocolate lovers!

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 300 gram kristalsuiker
  • 60 gram cacao
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 80 ml arachideolie
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 180 ml melk
  • 180 ml water gemixt met 1 eetlepel instant koffie
  • 1 klontje boter
  • slagroom voor de afwerking

Recept

Verwarm de oven voor op 175°C.

Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Doe hetzelfde met de natte ingrediënten. Giet beetje bij beetje de natte ingrediënten bij het bloemmengsel en mix daarna op hoge snelheid tot het deeg glanst.

Stort het beslag in een beboterde bakvorm en bak 40 tot 45 minuten in de oven.

Laat de taart afkoelen, haal hem uit de vorm en werk af met een toefje slagroom.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.