Chocoladetaart met cacao

6
(15) 45
  • 200 gram bloem
  • 300 gram kristalsuiker
  • 60 gram cacao
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 80 ml arachideolie
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 180 ml melk
  • 180 ml water gemixt met 1 eetlepel instant koffie
  • 1 klontje boter
  • slagroom voor de afwerking

Verwarm de oven voor op 175°C.

Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Doe hetzelfde met de natte ingrediënten. Giet beetje bij beetje de natte ingrediënten bij het bloemmengsel en mix daarna op hoge snelheid tot het deeg glanst.

Stort het beslag in een beboterde bakvorm en bak 40 tot 45 minuten in de oven.

Laat de taart afkoelen, haal hem uit de vorm en werk af met een toefje slagroom.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.