Chocoladetaart met rode biet

10
(40) 45

Zin in een leuk experiment? Laat je vrienden of familie deze chocoladetaart met rode biet proeven en laat hen raden welk geheim ingrediënt deze taart zo lekker maakt.

  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 180 g suiker
  • 50 g cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 300 g voorgekookte rode biet
  • 150 g zwarte chocolade
  • 150 g boter
  • Snuifje grof zeezout

Voor de rode biet-roomkaasvulling

  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 g fijne korrelsuiker
  • 75 g roomkaas
  • 50 g boter
  • 1 el rode bietenpoeder

Afwerking

  • 1 kl rode biet poeder
  • 80 g zwarte chocolade

Verwarm de oven voor op 180°C.

Rasp de rode biet en smelt de chocolade au bain-marie.

Klop de boter glad. Voeg de eieren toe en klop verder. Meng de rode biet en de gesmolten chocolade onder het boter-eimengsel. Stort de zelfrijzende bloem, suiker en cacaopoeder erbij en klop verder tot een homogeen beslag.

Bekleed 2 springvormen met een vel bakpapier en vet de randen in met boter. Bestuif met cacaopoeder.

Schep het cakedeeg in de vormen en zet in de oven gedurende 45 à 60 minuten.

Haal de cakes uit de vormen en laat volledig afkoelen op een taartrooster.

Maak de rode bietenroomkaas. Klop hiervoor de suiker, vanillesuiker en de boter in de keukenrobot glad. Roer er dan de roomkaas door en een lepel rode bietenpoeder zodat je een mooie roze kleur krijgt.

Besmeer de eerste cake met een royale laag van de rode bietenroomkaas en zet er de tweede cake op. Besmeer nogmaals met de resterende bietenroom.  

Hak de donkere chocolade grof en werk de cake ermee af. Bestuif met een beetje rode bietenpoeder.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.