Wil je chocoladesaus maken voor een heerlijke dame blanche? Wij leren je hoe het moet. Met dit recept maak je de lekkerste chocoladesaus voor op ijs, pannenkoeken of je favoriete dessert.
Ingrediënten
- 100 g fondantchocolade
- 1 dl halfvolle melk
- 50 g kristalsuiker
- 1 eierdooier
- klontje boter
Recept
Breng de melk aan de kook in een steelpannetje en voeg de chocolade, een klontje boter en de suiker toe. Roer goed.
Neem het pannetje van het vuur als de chocolade volledig gesmolten is.
Klop de eierdooier los en roer deze onder de chocoladesaus.
Heerlijk bij vanille-ijs (dame blanche), pannenkoeken, fruit, chocoladefondue, etc.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.