Chocoladesaus

Dessert
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

15

Geen dame blanche zonder chocoladesaus, maar dit sausje kan je nog op duizend andere manieren gebruiken. Met dit basisrecept til je jouw favoriete dessert naar een hoger niveau.

Ingrediënten

  • 100 g fondantchocolade
  • 1 dl halfvolle melk
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 eierdooier
  • klontje boter

Recept

Breng de melk aan de kook in een steelpannetje en voeg de chocolade, een klontje boter en de suiker toe. Roer goed.

Neem het pannetje van het vuur als de chocolade volledig gesmolten is.

Klop de eierdooier los en roer deze onder de chocoladesaus.

Heerlijk bij vanille-ijs (dame blanche), pannenkoeken, fruit, chocoladefondue, etc.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.