Peren Belle Hélène

Geert Van Der Bruggen
4
  • 4 stoofperen
  • vanille-ijs
  • geroosterde amandelschilfers
  • slagroom

Voor het kookvocht

  • 2 dl water
  • 1 dl witte wijn
  • 200 g suiker
  • 1 citroen
  • 1 vanillestokje

Voor de chocoladesaus

  • 1 dl water
  • 100 g suiker
  • 150 g pure chocolade

Doe het water en de witte wijn in een kookpan. Snijd de vanillestok overlangs door en schraap er de zaadjes uit. Doe die met de stok bij het vocht. Voeg de suiker en citroensap naar smaak toe. Breng aan de kook.

Schil de peren, snijd ze in partjes en verwijder het klokhuis. Kook de peren rustig gaar in het kookvocht en laat ze er ook in afkoelen om de smaak van de vanille extra te laten doordringen.

Doe voor de saus het water in een steelpan en doe er de suiker bij. Breek de chocolade erin en laat rustig smelten.

Laat de peertjes uitlekken.

Serveer met de saus en de amandelen. Geef er naar wens ijsroom en wat slagroom bij.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.