Wat dit een leuk dessert maakt, is het feit dat we deze klassieker in een mooi wijnglas serveren. Hierdoor is het feestgehalte direct hoog. Er staat nog wat chocoladesaus langs, voor de extra lovers.

Peren Belle Hélène

Peren Belle Hélène is een dessert met een verhaal. Het dankt zijn naam aan Hélène uit Offenbachs operette, geïnspireerd door Helena van Troje, de mooiste vrouw op aarde. De elegante vorm van de peer symboliseert vrouwelijke schoonheid. Geserveerd in een wijnglas, met romig ijs en rijke chocoladesaus, is dit een verfijnde klassieker!

Dessert

25 min

Eenvoudig

Personen 4

Ingrediënten

    Voor de peren

    Voor de afwerking

9 ingrediënten geselecteerd

Order via

Bereiding

    Pocheer de peren

    Breng het water met de suiker, het citroensap en de takjes tijm aan de kook. 

    Schil de peren en leg ze in het kokende vocht. Zet het vuur laag en laat ze ongeveer 15 minuten pocheren. Laat de peren vervolgens in de siroop afkoelen.

    En verder