Peren Belle Hélène
Peren Belle Hélène is een dessert met een verhaal. Het dankt zijn naam aan Hélène uit Offenbachs operette, geïnspireerd door Helena van Troje, de mooiste vrouw op aarde. De elegante vorm van de peer symboliseert vrouwelijke schoonheid. Geserveerd in een wijnglas, met romig ijs en rijke chocoladesaus, is dit een verfijnde klassieker!
Bereiding
Pocheer de peren
Breng het water met de suiker, het citroensap en de takjes tijm aan de kook.
Schil de peren en leg ze in het kokende vocht. Zet het vuur laag en laat ze ongeveer 15 minuten pocheren. Laat de peren vervolgens in de siroop afkoelen.
En verder
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
Verwarm de slagroom en laat er de chocolade al roerend in smelten.
Halveer de peertjes en leg telkens een halve peer in een mooi glas.
Schep er een bolletje ijs bij en giet er de chocoladesaus over. Werk af met de geroosterde amandelen en serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.