Uienringen met spicy dipsaus

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Gefrituurde uienringen, dat is het favoriete aperitiefhapje van heel wat Belgen. Met dit recept maak je ze makkelijk zelf en serveer je ze met een pittige dipsaus.

Ingrediënten

  • 3 dl karnemelk
  • ½ kl bakpoeder
  • 150 g bloem
  • 4 uien
  • 100 g appelkappertjes

Voor de saus:

  • 60 g zure room
  • 30 g mayonaise
  • 5 g platte peterselie
  • 5 g koriander
  • 50 g pickles
  • 20 g geraspte Parmezaan
  • 1 el ketchup
  • 1 kl sriracha
  • peper en zout

Recept

Verwarm de friteuse voor op 180°C.

Start met het maken van het sausje.

Snipper de peterselie en koriander heel fijn en meng samen met de zure room, mayonaise, pickles, Parmezaanse kaas en ketchup. Breng op smaak met peper, zout en sriracha.

Pel de uien. Snijd de uien in niet al te dunne ringen.

Neem een kom en meng de karnemelk, bakpoeder, zout, peper en 75 g bloem. Meng zorgvuldig.

Doe de resterende bloem en uienringen in een andere kom. Schud een beetje op, zodat de uienringen volledig bedekt zijn met de bloem.

Wentel de bebloemde uienringen vervolgens in het deeg en bak ze dan in het hete frituurvet. Bak goudbruin, haal ze uit het vet en laat uitlekken op een keukenpapier.

Serveer met appelkappers en de dipsaus.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.