Een fluwele velouté van waterkers en amandelen, hier krijg je niet genoeg van deze soep. Gepresenteerd in een wit soepbord met witte eetlepel er langs. De soep werd afgewerkt met verse waterkers en gegrilde amandelschilfers.

Waterkers bewaren doe je zo

Als je begint te watertanden bij de gedachte aan waterkers dan wil je die waterkers ook goed kunnen bewaren. Om de houdbaarheid van waterkers te verhogen, hoef je gelukkig geen diploma kernfysica te hebben. Waterkers bewaren is best makkelijk.

Hoelang blijft waterkers goed?

  • In de koelkast blijft verse waterkers tot een week goed.
  • Buiten de koelkast, niet twijfelen, zo snel mogelijk opeten en genieten.
  • Verse waterkers invriezen doe je beter niet.
Boterham met groene groenten

Hoe waterkers bewaren?

  • Wil je waterkers kort bewaren dan is een vochtige open plastic zak perfect. Zo blijft de waterkers toch nog een dagje in uitstekende vorm in de ijskast.
  • Om de groente een hele week te bewaren zet je de verse bussel waterkers in een glas water in de ijskast. Ververs het water regelmatig voor een optimaal resultaat.
  • Om waterkers zo lang mogelijk vers te houden zijn een lage temperatuur en een hoge vochtigheidsgraad cruciaal. Waterkers moet het vochtig en koud hebben.
  • Zet het glas met de waterkers zo ver mogelijk onderaan in de koelkast waar de temperatuur het laagst is. De groentelade is ideaal. Plaats eventueel een plastic zakje over het glas om de vochtigheidsgraad nog te verhogen.

Waterkerssoep invriezen

Verse waterkers invriezen gaat niet, maar je kan er wel overheerlijke soep van maken. Als je er in slaagt om niet alles in één keer op te eten, kan je de soep probleemloos invriezen. Zonder de eventuele room welteverstaan. In de diepvries blijft waterkerssoep nog zeker 3 maanden goed. Room kan je er na het ontdooien altijd nog bij doen. 

Tip: koken met bio- of hoeveproducten?

Voor bijna alle ingrediënten vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag je ingrediënten recht van bij de boer? Op rechtvanbijdeboer.be vind je alle verkooppunten in Vlaanderen.

Probeerde jij een van onze recepten met waterkers? Of ken je nog een gerecht met waterkers of tips die je graag met ons wil delen? Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief.