Aardpeercrème met krokante varkensmedaillon en bospaddenstoelen

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 25

Een knapperig korstje rond een mals stukje varkensmedaillon, beter dan dat wordt het niet. Serveer met een crème van aardpeer en boschampignons voor een feesttopper.

Ingrediënten

  • 400 g aardperen, geschild
  • 4 varkensmedaillon
  • 3 el mascarpone
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 300 g bospaddenstoelen, grof gesneden
  • 100 g paneermeel
  • 1 tl gedroogde dragon
  • 2 el mosterd
  • bakje waterkers
  • boter
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 170°C.

Kruid de medaillons met peper en zout en bak ze kort aan in hete boter. Meng de dragon onder het paneermeel. Besmeer 1 kant van de medaillons met de mosterd en bestrooi met het paneermeel-dragonmengsel. Leg ze in een ovenschaal en druppel er nog wat gesmolten boter over. Zet 10 minuten in de oven.

Kook de aardperen in licht gezouten water gaar. Giet af en pureer ze met de mascarpone. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de knoflook in olijfolie goudbruin. Voeg de bospaddenstoelen toe en roerbak ze 5 minuten.

Maak een cirkel van de aardpeercrème op elk bord. Leg er telkens een krokante varkensmedaillon op en verdeel er de bospaddenstoelen over. Werk af met de waterkers, wat fleur de sel en olijfolie. 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.