Bereiding
Maak de knoedels
Snipper de sjalot fijn en stoof gaar in boter.
Verwarm de melk.
Verkruimel de pistolets zo fijn mogelijk en giet er de warme melk over. Roer er de gestoofde sjalot door.
Klop de eieren los met wat zout en voeg eveneens toe aan het broodmengsel.
Spoel de spinazie, zwier droog en snipper fijn. Meng de spinazie, gemalen kaas en paneermeel onder het broodmengsel, kneed met je handen tot een deeg en laat zo’n 20 minuten rusten. Indien het mengsel nog te kleverig is, kan je altijd extra paneermeel toevoegen.
Rol bollen van 6 tot 8 cm diameter van en laat opnieuw even rusten.
Kook de knoedels in kokend, gezouten water voor ongeveer 20 minuten, tot de ballen boven komen bovendrijven. Maak ondertussen het sausje en de gestoofde groenten, later haal je de ballen uit het water met een schuimspaan en laat even uitlekken.
Maak de saus
Snijd de bospaddenstoelen in schijfjes.
Pel de sjalotten, knoflook en snipper fijn. Fruit ze aan in wat boter, samen met de paddenstoelen, tijm en rozemarijn. Blus met het bier en de groentebouillon en laat ongeveer 15 à 20 minuten inkoken.
Verwijder de tijm en rozemarijn en breng op smaak met een beetje honing, peper en zout.
Voor de groenten
Schil de peterseliewortel en de zoete aardappel en snijd in fijne blokjes. Zet een pannetje op het vuur met olijfolie en bak even op, voeg een scheutje water en een takje tijm toe en laat nog even garen op een zacht vuurtje.
Kruid met peper en zout.
Afwerking
Serveer de knoedels met de gebakken groentjes, de paddenstoelensaus en werk af met enkele blaadjes verse spinazie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.