Blauwe kaasmousse met gebakken peer en notencrunch

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

20

Deze blauwe kaasmousse met gebakken peer en notencrunch valt vast en zeker in de smaak tijdens de feestdagen. En het oog wil ook wat, dus serveer jouw aperitiefhapje in een mooi glaasje. 

Ingrediënten

  • 2 Conference peren
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • bosje waterkers
  • 1 el honing
  • 75 g blauwe kaas, Bleu Des Moines
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 ei, gesplitst
  • 75 ml volle yoghurt
  • 75 ml room
  • boter

Voor de notencrunch:

  • 50 g hazelnoten
  • 1 takje tijm
  • 1 el honing
  • snuf zout

Recept

Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Knijp ze uit en los ze op in 2 eetlepels heet water.
Meng de eierdooier met blauwe kaas en yoghurt.

Klop de room stijf. Klop het eiwit stijf. Roer de opgeloste gelatine door het kaasmengsel en spatel er de slagroom onder. Voeg vervolgens het opgeklopte eiwit toe en meng voorzichtig onder.
Giet dit mengsel in glaasjes en zet minstens 3 uur in de koelkast.

Rooster de hazelnoten kort in een droge koekenpan. Laat samen met de honing, tijmtakje en een klein scheutje water 3 minuten karamelliseren. Spreid de noten uit op bakpapier en bestrooi met zout.
Laat afkoelen en hak grof.

Schil en snijd de peren in kleine blokjes. Bak ze lichtjes bruin in boter. Voeg de honing en de tijm toe en laat even karamelliseren.

Verdeel de blokjes peer over de kaasmousse en werk af met de notencrunch en een takje waterkers. Serveer meteen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.