100% van bij ons

Bloedworst met gebakken appelen is een klassieke combinatie. En terecht! Deze twee vormen het perfecte duo.
Ingrediënten
- 4 bloedworsten
- 2 jonagold appelen of jonagored
- 2 el bruine suiker
- een scheutje witte wijn
- 1 citroen
- boter
- enkele takjes platte peterselie
De appeltjes mogen niet tot moes koken. Ze moeten goudbruin en vast zijn.
Recept
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Bak ze in boter met een scheutje witte wijn, bruine suiker en een klein beetje citroensap.
Snijd de bloedworst in plakjes en bak ze in hete boter.
Schik de stukjes bloedworst op een bordje en lepel er wat gebakken appeltjes op.
Werk af met enkele blaadjes platte peterselie. Ideaal om als hapje te serveren.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.