Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snipper de ui en bak ze met de geperste look in boter glazig. Bestuif met de bloem en laat even meebakken.
Blus met de wijn en laat de alcohol verdampen. Giet er de bouillon bij en voeg de aardappelblokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten op een zacht vuur koken.
Hak de schoongemaakte waterkers grof. Roer door de soep en laat nog 3 minuten koken. Zet het vuur uit en mix de soep glad. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de kaas in kleine blokjes. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijst en snijd ook in blokjes. Meng ze onder de kaas, voeg de dille toe en breng op smaak met peper en een beetje zout.
Schep de soep in kommetjes, werk af met wat room en een extra takje dille. Geef er de tartaar bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.