Komkommer bewaren

Komkommer bewaren, hoe doe je dat?

Komkommer, dat is de zomer op je bord en dat op elk moment van de dag. Ontdek hier de tips over hoe je best komkommer kan bewaren en invriezen. Zo blijft jouw komkommer in topvorm.

Hoe lang blijft komkommer goed?

  • Stevige komkommers zijn, buiten de diepvries, een week houdbaar.
  • Komkommer invriezen kan ook. Dat doe je best niet met rauwe komkommer, die zo zijn smaak verliest en pap wordt. Gerechten met komkommer invriezen kan wel. Je kan ze 12 maanden bewaren.

Komkommer bewaren doe je zo

  • De komkommer staat bekend als een echte zomergroente en, toeval of niet, deze groente kan niet goed tegen de kou. Bewaar komkommers daarom niet te koud. Dit wil zeggen dat je komkommers niet in de koelkast maar liever in de berging of de kelder bewaart.
  • Net zoals aubergines dek je komkommers af tegen uitdroging.

Komkommer invriezen

Heb je een restje komkommer? Eten weggooien is zonde, zeker als je weet dat je komkommer makkelijk kan invriezen. Toch stop je ‘m beter niet rauw in de diepvries. Komkommer bestaat voor 94% uit water. Hierdoor wordt hij papperig bij het ontdooien.  

Voor je komkommer invriest, moet je hem dus eerst blancheren, wokken, bakken of grillen. Na de bereiding kan je jouw gerecht met komkommer tot 12 maanden bewaren in de diepvries.

Komkommertijd! Deze recepten met komkommer moet je proberen

Komkommer is een echte duizendpoot. Hij is niet alleen lekker op zichzelf als tussendoortje, het is ook een must in elk zomerslaatje. En dan heb je komkommersoep nog niet geprobeerd. Een echte aanrader. De smaak te pakken? Ontdek nog meer recepten met komkommer.

 

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.