Aubergine bewaren

Aubergine bewaren, hoe doe je dat?

Een aubergine zorgt voor kleur op je bord. Ontdek hoe lang je aubergines kan bewaren en hoe je deze groente kan invriezen.

Hoe lang blijft aubergine goed?

  • Afhankelijk van de rijpheid van de aubergine is ze, buiten de koelkast, drie tot zeven dagen houdbaar
  • Vermijd bruin vruchtvlees. Snijd de aubergine niet te lang op voorhand.
  • Aubergine invriezen kan ook. Dat doe je best niet rauw. Ingevroren aubergine blijft 12 maanden goed.
Melanzane met spinazieslaatje

Aubergine bewaren doe je zo

  • Bewaar aubergine niet in de koelkast. Bewaar de groente op een koele en droge plaats. De ideale temperatuur is 10-15°C.
  • Dek de aubergine af om ze te beschermen tegen uitdroging.
  • Tip: leg de aubergine niet naast tomaten, bananen, appelen of citrusvruchten zoals appelsienen of citroenen. Deze versnellen het rijpingsproces van de aubergine.

Aubergine invriezen

Heb je jouw aubergine niet meteen nodig? Dan kan je ze ook invriezen. Stop de groente niet rauw in de diepvries. Bereid aubergine eerst door ze 2 minuten te blancheren of even kort te bakken in boter of olie. Bereide aubergine kan je 12 maanden bewaren in de diepvries.  

Een gerecht met aubergine invriezen

Maakte je een heerlijk gerecht met aubergine en heb je nog wat over? Je kan dit zonder problemen in de diepvries bewaren. Jouw gerecht zal 6-12 maanden bewaren in de diepvries.

Laat je inspireren door deze recepten met aubergine

Honger gekregen? Probeer dan zeker onderstaande recepten met aubergine. En als je te veel gekookt hebt, weet je nu wat doen.

Tip: koken met hoeve- of bioproducten?

Voor alles wat lekker is om in onze recepten te gebruiken, vind je in de winkel even lekkere bioversies. Of koop je ingrediënten recht van bij de boer. Er is steeds een verkooppunt bij jou in de buurt.

Heb jij nog tips om aubergine te bereiden? Of probeerde je één van onze recepten? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!