Bereiding
Snijd de aubergines in plakken van 1 cm. Leg ze open en bestrooi met zout. Laat 10 minuten rusten.
Rasp intussen de kaas en meng ze met het broodkruim, hennepzaad, blaadjes van de takjes tijm, peper en zout.
Maak de salade. Snijd de witte kool in flinterdunne reepjes. Ontpit de appel en snijd heel fijn.
Pel en snijd de rode ui in reepjes. Hak 8 blaadjes van de munt fijn.
Meng de witte kool, appel, rode ui en munt.
Maak een dressing van de karnemelk met de mayonaise, olijfolie en appelazijn.
Meng deze onder de koolsla en kruid bij met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 185°C.
Dep het vrijgekomen vocht van de aubergines weg met een keukenpapiertje.
Wentel de plakken aubergine door de boekweitbloem, haal door de geklutste eieren en eindig in het kaas-broodkruimmengsel. Leg ze op een bakplaat.
Bak de plakken aubergine in een grote pan met een laagje olijfolie goudbruin aan beide kanten. Leg op de bakplaat en houd ze warm in de oven.
Serveer de aubergineschnitzels met de koolsalade.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.