Gevulde auberginerolletjes met Belgische ricotta

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

50

Jawel, je leest het goed. Voor dit recept gebruiken we Belgische ricotta! Die geeft deze ovenschotel met aubergine extraveel smaak. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 chilipeper
  • 2 grote aubergines
  • bosje basilicum
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 el fijngehakte munt
  • 1 el geraspte citroenschil
  • 350 g Belgische ricotta (Ricotta van Berloumi)
  • 150 g roomkaas
  • 60 g geraspte oude kaas
  • 800 g tomatenblokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 120 ml rode wijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Maak de tomatensaus

Snipper de ui en chilipeper fijn.
Pers de look fijn.

Bak de ui met de geperste look en chilipeper in olijfolie glazig. Roer er de tomatenpuree onder en bak 1 minuut verder.

Blus met de rode wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de tomatenblokjes toe, kruid met peper en zout en laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.

Maak de auberginerolletjes

Verwarm de oven voor op 200°C

Snijd de aubergine met een mandoline of scherp mes in de lengte in dunne plakken. Bestrijk ze met olijfolie, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 4 minuten in de oven.

Meng de roomkaas onder de ricotta. Voeg de munt, peterselie en citroenrasp toe en kruid met peper en zout. Meng goed onder elkaar.

Schep steeds 1 eetlepel van het kaasmengsel op elke plak aubergine en rol op.

Maak de ovenschotel

Giet de tomatensaus in een ovenbestendige schaal en schik er de rolletjes in. Bestrooi met de oude kaas en plaats de schaal 25 minuten in de oven.

Werk voor het serveren af met het basilicum.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.