Bereiding
Halveer de aubergines in de lengte. Hol ze uit, laat 1 cm vruchtvlees zitten. Snijd het vruchtvlees van de aubergines in kleine blokjes.
Snipper de rode ui en knoflook fijn. Schil de knolselder en snijd in kleine blokjes.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Fruit eerst het vruchtvlees van de aubergine, rode ui en knolselder aan in wat olijfolie. Voeg de look, verse kruiden en noten toe en roerbak tot ze beetgaar zijn.
Snijd de peer in kleine blokjes en roer ze bij de groenten. Kruid met peper en zout.
Vul de aubergines op met deze mengeling, sprenkel er nog wat extra olijfolie over en plaats gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Dep de schartongen droog met keukenpapier en bak ze in een pan goudbruin aan beide kanten, kruid met peper en zout.
Serveer de gebakken vis met de gevulde aubergines en een lepeltje zure room.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.