Lamskroon met muntsaus en knolselderpuree

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Lamskroon is zacht, heerlijk van smaak en het ziet er ook nog eens feestelijk uit. Dit gerecht met muntsaus en knolselderpuree is dan ook het perfecte hoofdgerecht voor op een feestdag.

Ingrediënten

Voor de muntsaus

  • 100 ml appelazijn
  • 100 ml water
  • 50 g suiker
  • 20 g verse munt

Voor de knolselderpuree

  • 400 g knolselder
  • 200 g aardappelen
  • boter
  • 100 ml melk
  • peper en zout

Voor het vlees

  • 1 kg lamskroon
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • olijfolie

Recept

Bereid de muntsaus

Giet het water in een klein pannetje en voeg de appelazijn en suiker toe. Warm het geheel op tot de suiker is opgelost. Laat volledig afkoelen.

Hak de munt fijn en voeg toe aan het afgekoelde suikerwater.

Maak de knolselderpuree

Schil de knolselder en snijd in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de aardappelen. Kook de knolselder samen met de aardappelen gaar in een kookpot met gezouten water.

Giet de groenten af. Voeg een klontje boter en de melk toe stamp tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm.

Bereid het vlees

Wrijf de lamsracks in met olijfolie en kruid met een beetje zout. Bak het lamskroontje met de botkant naar beneden in een antikleef pan. Draai na 5 minuten om voor een gelijkmatige garing.

Voeg na 5 minuten de knoflook, rozemarijn en wat boter toe. Laat dit alles op een matig vuur nog 5 minuten garen. Draai regelmatig het lamskroontje.

Haal het vlees uit de pan en laat nog 5 à 7 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Afwerking

Snijd de lamsrack in porties. Leg ze op de puree en besprenkel met de muntsaus.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.