Start to cook

Gazpacho in ’t groen met krokante ham

4
25

Snijd of hak alle groenten in kleine stukjes en doe ze in de blender. Voeg er een klein scheutje water en olijfolie bij omdat de blender anders droogloopt. Zodra alle groenten fijngehakt zijn voeg je er langzaam de yoghurt en een scheutje olijfolie aan toe.

Laat de blender of keukenmachine doordraaien tot je een gladde soep hebt. Indien nodig voeg je er nog wat olijfolie aan toe. Daarna peterselie en basilicum toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Daarna zet je de soep nog een paar uur in de koelkast. Ideaal dus om van te voren klaar te maken.

Warm de oven voor tot 180°C. Snijd de ham in repen en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven. Laat uitlekken op keukenpapier.

Giet de gazpacho in glaasjes, leg er een stukje ham bij. Serveer bij het aperitief.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.