Start to cook
Gazpacho in ’t groen met krokante ham
Ingrediënten
- 300 g bladspinazie
- 1 komkommer
- 1 courgette
- 1 groene chilipeper, zaadjes verwijderd
- 4 tenen knoflook
- 2 handen vol basilicum blaadjes
- 1 klein handje platte peterselie
- 500 ml magere yoghurt of plattekaas
- 200 ml water
- olijfolie
- peper en zout
- 4 sneetjes gedroogde ham
Recept
Snijd of hak alle groenten in kleine stukjes en doe ze in de blender. Voeg er een klein scheutje water en olijfolie bij omdat de blender anders droogloopt.
Zodra alle groenten fijngehakt zijn voeg je er langzaam de yoghurt en een scheutje olijfolie aan toe.
Laat de blender of keukenmachine doordraaien tot je een gladde soep hebt. Indien nodig voeg je er nog wat olijfolie aan toe. Daarna peterselie en basilicum toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
Daarna zet je de soep nog een paar uur in de koelkast. Ideaal dus om van te voren klaar te maken.
Warm de oven voor tot 180°C. Snijd de ham in repen en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven. Laat uitlekken op keukenpapier.
Giet de gazpacho in glaasjes, leg er een stukje ham bij. Serveer bij het aperitief.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.