Gazpacho

Flandria
Partner
Soep
Type
Preparation time
Bereidingstijd

25

Ja, ook in de zomer kan je genieten van een kom soep. Koel af met deze frisse gazpacho. 

Ingrediënten

Ingrediënten voor 1,5 l soep :

  • 3 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1.5 l water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 scheutje witte wijnazijn
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • peper en zout

Recept

Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in stukjes.
Was de komkommer en snijd in kleine blokjes.
Snipper de ui fijn.
Maak de paprika schoon. Snijd de helft van het vruchtvlees in reepjes, de andere helft in blokjes.

Doe de tomaten, komkommerblokjes, de gesnipperde ui, de paprikareepjes en het knoflook in een mixerkom.
Mix alles tot een gladde puree en voeg beetje bij beetje het water toe. Blijf mixen.

Roer er de olie, de wijnazijn, de tomatenpuree, peper en zout door en laat de soep 2 uur koelen in de koelkast.

Garneer met verse kruiden naar keuze.

Leg twee ijsblokjes in een soepkommetje en giet er de gazpacho over. Serveer de soep met daarbij schaaltjes gevuld met de resterende blokjes komkommer, paprikablokjes en de in blokjes gesneden ui, die naar smaak kunnen worden toegevoegd.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.