Bereiding
Snijd de komkommer in kleine blokjes. Houd enkele blokjes apart voor de afwerking en doe de overige blokjes in een grote kom.
Verwijder de zaadlijsten van de paparika en snijd in kleine stukjes. Houd hier eveneens enkele stukjes apart voor de afwerking en voeg de rest toe in de grote kom met komkommer.
Snijd de tomaten, ui en knoflook in stukjes en voeg toe aan de komkommer- en paprikastukjes.
Voeg de tomatenpuree, rode wijnazijn en olijfolie toe.
Voeg het water toe en kruid met peper en zout.
Mix alles goed glad met een staafmixer. Je kan de soep eventueel zeven.
Voeg naar eigen smaak eventueel extra peper en (selderij-)zout toe of water.
Plaats de soep een uurtje in de koelkast alvorens te serveren in kleine glaasjes.
Garneer met de overige blokjes paprika, komkommer en maak af met basilicumblaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.