Gazpacho

Ingrediënten voor 1,5 l soep :

  • 3 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1.5 l water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 scheutje witte wijnazijn
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • peper en zout

Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in stukjes.
Was de komkommer en snijd in kleine blokjes.
Snipper de ui fijn.
Maak de paprika schoon. Snijd de helft van het vruchtvlees in reepjes, de andere helft in blokjes.

Doe de tomaten, komkommerblokjes, de gesnipperde ui, de paprikareepjes en het knoflook in een mixerkom.
Mix alles tot een gladde puree en voeg beetje bij beetje het water toe. Blijf mixen.
Roer er de olie, de wijnazijn, de tomatenpuree, peper en zout door en laat de soep 2 uur koelen in de koelkast.

Garneer met verse kruiden naar keuze.

Leg 2 ijsblokjes in een soepkommetje en giet er de gazpacho over. Serveer de soep met daarbij schaaltjes gevuld met de resterende blokjes komkommer, paprikablokjes en de in blokjes gesneden ui, die naar believen kunnen worden toegevoegd.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.