Gazpacho

Flandria
Partner
Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Ja, ook in de zomer kan je genieten van een kom soep. Koel af met deze frisse gazpacho. 

Ingrediënten

  • 750 g tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 ui
  • 1 zoete puntpaprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 70 g tomatenpuree
  • 3 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 400 ml water
  • basilicum
  • peper
  • zout
  • ev selderijzout

Recept

Snijd de komkommer in kleine blokjes. Houd enkele blokjes apart voor de afwerking en doe de overige blokjes in een grote kom.

Verwijder de zaadlijsten van de paparika en snijd in kleine stukjes. Houd hier eveneens enkele stukjes apart voor de afwerking en voeg de rest toe in de grote kom met komkommer.

Snijd de tomaten, ui en knoflook in stukjes en voeg toe aan de komkommer- en paprikastukjes.

Voeg de tomatenpuree, rode wijnazijn en olijfolie toe.

Voeg het water toe en kruid met peper en zout.

Mix alles goed glad met een staafmixer. Je kan de soep eventueel zeven.

Voeg naar eigen smaak eventueel extra peper en (selderij-)zout toe of water.

Plaats de soep een uurtje in de koelkast alvorens te serveren in kleine glaasjes.

Garneer met de overige blokjes paprika, komkommer en maak af met basilicumblaadjes.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.