Bladerdeegkerstboom met boerenkoolpesto en kaas

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(25) 20

Wil je uitpakken op het kerstdiner? Maak dan zeker deze bladerdeegkerstboom met boerenkoolpesto en kaas. Je gasten zullen vasten en zeker onder de indruk zijn en je kan er samen gezellig van smullen.

Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 100 g boerenkool
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el citroensap
  • 40 g geraspte Oud Brugge of Flandrien, gerijpt
  • 1 eidooier
  • olijfolie
  • peper en zout

Snijd uit het overige bladerdeeg een ster of gebruik een koekjesvorm en plaats de ster bovenaan de kerstboom.

Recept

Snijd de harde nerven van de boerenkool weg. Doe ze in een blender, samen met de gepelde look, pijnboompitten, citroensap, kaas en een flinke scheut olijfolie. Mix fijn.

Kruid de pesto naar smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Rol een vel bladerdeeg uit. Snijd er een kerstboomvorm uit: een driehoek met een stam.

Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrijk de kerstboom (niet de stam) met de pesto.

Dek de boom af met het tweede vel bladerdeeg en snijd rond de met pesto bestrijkte kerstboom. Verwijder het teveel aan deeg.

Maak aan beide kanten ongeveer 7 inkepingen om de takken van de boom te vormen.
Draai elke tak voorzichtig spiraalsgewijs om.

Bestrijk de boom met de losgeklopte eidooier.

Zet 20 minuten in de oven. Serveer warm of lauw.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.