Bladerdeegkerstboom met boerenkoolpesto en kaas
Wil je uitpakken op het kerstdiner? Maak dan zeker deze bladerdeegkerstboom met boerenkoolpesto en kaas. Je gasten zullen vast en zeker onder de indruk zijn en je kan er samen gezellig van smullen. Bekijk zeker onze stap-voor-stap video met makkelijke instructies.
Ingrediënten
- 2 vellen bladerdeeg
- 100 g boerenkool
- 1 teentje knoflook
- 2 el pijnboompitten
- 1 el citroensap
- 40 g geraspte Oud Brugge of Flandrien, gerijpt
- 1 eidooier
- olijfolie
- peper en zout
Snijd uit het overige bladerdeeg een ster of gebruik een koekjesvorm en plaats de ster bovenaan de kerstboom.
Recept
Snijd de harde nerven van de boerenkool weg. Doe ze in een blender, samen met de gepelde look, pijnboompitten, citroensap, kaas en een flinke scheut olijfolie. Mix fijn.
Kruid de pesto naar smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol een vel bladerdeeg uit op een met bakbapier beklede ovenplaat. Snijd er een kerstboomvorm uit: een driehoek met een stam.
Bestrijk de volledige kerstboom met de pesto.
Dek de boom af met het tweede vel bladerdeeg en snijd rond de met pesto bestrijkte kerstboom. Snijd en verwijder het teveel aan deeg.
Maak aan beide kanten ongeveer 7 inkepingen om de takken van de boom te vormen. Zorg dat de takken 2 cm hoog zijn.
Draai elke tak voorzichtig spiraalsgewijs om.
Bestrijk de boom met de losgeklopte eidooier.
Zet 20 minuten in de oven. Serveer warm of lauw.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.