Crème brûlée

Crème brulée

Een krokant laagje gekarameliseerde suiker met daaronder een smeuïge crème, daar kan niemand aan weerstaan. Crème brûlée is een klassiek eindejaarsdessert maar kan je op elk moment van het jaar klaarmaken.

Dessert

160 min

Moeilijk

Personen 4

Ingrediënten

7 ingrediënten geselecteerd

Bereiding

    Verwarm de room en de melk in een kookpot. Snijd de vanillestokjes overlangs en schraap met een aardappelmes de zaadjes eruit, voeg deze toe aan de melk en room samen met de opengesneden vanillestokjes. 
    Klop de suiker op met de dooiers tot alles mooi wit begint te worden.
    Als de room kookt voeg je deze al kloppend bij de eier-suiker mengeling. Verwijder de vanillestokjes.
    Klop goed los en laat minimum 20 tot 30 minuten rusten in de koelkast of 1 nachtje.
    Je kan hem ook meteen maken maar dan heb je meer schuim op de mengeling.