Crème brulée

4
(10) 150
  • 250 ml room
  • 250 ml melk
  • 2 vanillestokjes
  • 12 eidooiers
  • 100 g suiker
  • 2 el bruine suiker
  • 2 el kristalsuiker
  • gasbrandertje voor het carameliseren

Verwarm de oven voor op 90°C

Verwarm de room en de melk in een kookpot. Snijd de vanillestokjes overlangs en schraap met een aardappelmes de zaadjes eruit, voeg deze toe aan de melk en room samen met de opengesneden vanillestokjes. 
Klop de suiker op met de dooiers tot alles mooi wit begint te worden.
Als de room kookt voeg je deze al kloppend bij de eier-suiker mengeling. Verwijder de vanillestokjes.
Klop goed los en laat minimum 20 tot 30 minuten rusten in de koelkast of 1 nachtje.
Je kan hem ook meteen maken maar dan heb je meer schuim op de mengeling.

Verdeel het mengsel over kleine ovenschaaltjes of -potjes en zet op de bakplaat.
Plaats 1 uur in een voorverwarmde oven van 90°
Schud even met een schaaltje zodat je de stevigheid van de crème kan testen. Wanneer de inhoud nog vloeibaar is, verleng je de baktijd per 10 minuten totdat er een vaste massa ontstaat.

Laat de crème brûlée afkoelen.

Meng de 2 el bruine suiker en de 2 el kristalsuiker. Strooi een fijn laagje bovenop de crème. Laat de suiker smelten en carameliseren met behulp van een brander.

 

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.