Crème brûlée van yoghurt met granola

4
15

Is crème brûlée jouw lievelingsdessert? Goed nieuws: vanaf nu kan je er ook ’s morgens van genieten. Deze crème brûlée maak je met yoghurt en granola voor een super-de-luxe ontbijt of licht dessert. 

  • 2 peren 
  • 2 limoenen
  • 4 el blauwe bessen
  • 400 g Griekse of volle yoghurt
  • 8 el granola
  • kaneel
  • 8 el fijne suiker of rietsuiker
  • gasbrandertje

Schil de peren en snijd in kleine blokjes. Verdeel ze over 4 eenpersoons-ovenschaaltjes.

Voeg de blauwe bessen toe en strooi er de granola er bovenop.
Verwijder de schil van de limoen en snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit in fijne blokjes. Verdeel de limoenstukjes bovenop de granola en kruid met weinig kaneel.

Vul de schaaltjes bij met de yoghurt tot boven en strijk het oppervlak met een mes glad.
Strooi de suiker er bovenop en karamelliseer de suiker met een gasbrandertje.  

Opgelet: de punt van de vlam is het heetst. Richt deze op de suiker en beweeg gelijkmatig over het oppervlak zodat de suiker egaal kleurt.

Serveer meteen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.