Granola met yoghurt en fruit

Voor 1 grote bokaal granola:

  • 500 g havermout
  • 2 el bruine suiker
  • 1 kl kaneel
  • 1 kl gemberpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 g cashewnoten
  • 100 g hazelnoten
  • 100 g pistachenoten
  • 100 g pompoenzaden
  • 50 g gehakte walnoten
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g amandelschilfers
  • 2 el lijnzaad
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el chiazaad
  • 250 g ongezoete appelmoes 
  • 4 el maïsolie
  • 4 el honing
  • 100 g rozijnen
  • 100 g gedroogde cranberry’s

Afwerking voor 4 pers :

Granola:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng in een heel grote kom de havermout met de cashewnoten, hazelnoten, pistachenoten, walnoten, amandelschilfers pompoenzaden, zonnebloempitten, lijnzaad, sesamzaad en chiazaad.

Warm de appelmoes in een klein pannetje met de honing, kaneel, gemberpoeder, bruine suiker en vanillesuiker. Giet dit mengsel samen met de olie over de mengeling van havermout en noten. Meng goed en spreid alles uit over twee grote bakplaten die je van bakpapier voorzien hebt.

Zet de ovenplaten 25 minuten in de voorverwarmde oven en roer regelmatig om, zo kan alles gelijkmatig kleuren.

Doe alles terug in de grote kom en meng er de rozijnen en cranberry’s door. Laat afkoelen en verdeel over bokalen of bewaardozen.

Afwerking:

Verdeel wat granola over een groot glas. Werk in laagjes, lepel er nu wat yoghurt en blauwe bessen over. Herhaal tot het glas bijna vol is. Verdeel er nog enkele bramen bij en versier met een takje munt.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.