Granola met yoghurt en fruit

Petit déjeuner
Type
Thema
Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

Voor 1 grote bokaal granola:

  • 500 g havermout
  • 2 el bruine suiker
  • 1 kl kaneel
  • 1 kl gemberpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 g cashewnoten
  • 100 g hazelnoten
  • 100 g pistachenoten
  • 100 g pompoenzaden
  • 50 g gehakte walnoten
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g amandelschilfers
  • 2 el lijnzaad
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el chiazaad
  • 250 g ongezoete appelmoes 
  • 4 el maïsolie
  • 4 el honing
  • 100 g rozijnen
  • 100 g gedroogde cranberry’s

Afwerking voor 4 pers :

Recept

Granola

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng in een heel grote kom de havermout met de cashewnoten, hazelnoten, pistachenoten, walnoten, amandelschilfers pompoenzaden, zonnebloempitten, lijnzaad, sesamzaad en chiazaad.

Warm de appelmoes in een klein pannetje met de honing, kaneel, gemberpoeder, bruine suiker en vanillesuiker. Giet dit mengsel samen met de olie over de mengeling van havermout en noten. Meng goed en spreid alles uit over twee grote bakplaten die je van bakpapier voorzien hebt.

Zet de ovenplaten 25 minuten in de voorverwarmde oven en roer regelmatig om, zo kan alles gelijkmatig kleuren.

Doe alles terug in de grote kom en meng er de rozijnen en cranberry’s door. Laat afkoelen en verdeel over bokalen of bewaardozen.

Afwerking

Verdeel wat granola over een groot glas. Werk in laagjes, lepel er nu wat yoghurt en blauwe bessen over. Herhaal tot het glas bijna vol is. Verdeel er nog enkele bramen bij en versier met een takje munt.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.