Granolareep met yoghurt

15

voor de granolarepen:

  • 150 gram havermoutvlokken
  • 100 gram gepofte rijst 
  • 75 gram ongezoete kokosschilfers
  • 75 gram gehakte amandelnoten
  • een snuifje zout 
  • 50 gram pindakaas 
  • 50 gram honing

voor de yoghurttopping:

  • 250 gram yoghurt 
  • 1 eetlepel honing 
  • een halve theelepel gelatinepoeder
  • 1 eetlepel water
  • 1 theelepel vanille-extract
  • toppings naar keuze (bv. zaden, pitten, gedroogde vruchten,…) 

 

De granolabereiding moet enkele uren rusten in de diepvriezer.

Meng alle droge ingrediënten voor de granolarepen in een grote kom. Doe de andere ingrediënten in een kleiner kommetje en warm 30 seconden op in de microgolfoven. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng goed. Stort het mengsel uit over een bakplaat, druk stevig aan en laat enkele uren rusten in de diepvriezer. Snijd daarna in repen. Je kan zelf kiezen hoe groot je ze snijdt. 

Doe het water en vanille-extract in een kommetje en strooi er de gelatine bij. Laat 5 minuten weken. 

Meng in een ander kommetje de yoghurt met de honing. Warm op in de microgolfoven tot de yoghurt vloeibaar is geworden. Meng nu het gelatinemengsel onder de yoghurt. Mix met een elektrische mixer op hoge snelheid tot de yoghurt een dikke consistentie heeft. 

Schenk het yoghurtmengsel over de repen en werk af met je favoriete toppings.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.