Vanillesaus

Zelf vanillesaus maken is helemaal niet moeilijk. Met een handvol ingrediënten maak je een lekkere saus voor bij een bolletje ijs en vers fruit. 

  • 2,5 dl volle melk
  • 1 vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden
  • 5 eierdooiers
  • 50 g suiker

Schraap de vanillestokjes uit en voeg het schraapsel samen met de stokjes toe aan de melk. Breng de melk nu aan de kook. 

Neem van het vuur en laat 15 minuten trekken onder een deksel. Klop intussen de eierdooiers met de suiker tot een witte crème. 

Giet er de melk beetje bij beetje door een zeefje bij en blijf roeren. Giet alles terug in het pannetje en verwarm al roerend tot de saus een beetje bindt.

Let op: de saus mag niet koken, dan schift ze. Laat afkoelen.

Heerlijk met een bolletje ijs en rode vruchten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.