

Apfelstrudel met vanillesaus
Krokant bladerdeeg, een warme appelvulling met kaneel en gember, en daarbovenop een heerlijke vanillesaus: deze apfelstrudel is comfortfood met een hoofdletter C. Serveer ‘m net uit de oven met een wolkje bloemsuiker. Extra lekker met een vleugje nostalgie.
Bereiding
Voor de vulling
Schil de appelen en snijd in kleine blokjes. Meng met de suiker, kaneel, gember, rozijnen en walnoten.
Voor de apfelstrudels
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schep op elk plakje bladerdeeg een lepel van de vulling. Vouw het onderste puntje naar binnen over de vulling, plooi de zijkanten naar binnen en rol verder op.
Leg de appelstrudels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het losgeklopt ei. Bak ze in ca. 25 minuten goudbruin.
Voor de vanillesaus
Verwarm de melk en room op een laag vuur samen met het vanillemerg en het stokje tot net onder het kookpunt. Klop intussen de eidooiers met de suiker romig.
Verwijder het vanillestokje en giet de warme melk al kloppend bij het eimengsel. Giet alles terug in de pan en verwarm zachtjes, al roerend, tot de saus licht indikt (ongeveer 5 minuten). Laat even afkoelen.
Afwerking
Serveer de warme apfelstrudels met vanillesaus en werk af met een laagje poedersuiker net voor het serveren.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.