Vanillepudding

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

20

Vanillepudding is een klassiek Belgisch dessert waar niemand genoeg van krijgt. De petit-beurre koekjes zorgen voor een leuke en lekkere verrassing. Ook voor meer tips voor de perfecte vanillepudding ben je hier aan het juiste adres.

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 2 el griessuiker
  • 1 zakje vanillepuddingpoeder (50 g)
  • 8 dl volle melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 Petit Beurre-koekjes
  • 1 mespuntje zout
  • optioneel: wat zomerfruit

Recept

Klop het ei los met de griessuiker.

Los het puddingpoeder op in een kopje koude melk. Roer goed glad.

Breng de rest van de melk aan de kook met de vanillesuiker en een snuifje zout. Doe er, zodra de melk kookt, het opgeloste puddingpoeder bij. Roer voortdurend. 

Blijf roeren tot de melk weer tegen de kook aan is en de pudding begint te binden. Haal van het vuur. Doe er het losgeklopte ei bij en roer flink om, tot het ei volledig opgenomen is.

Verdeel de pudding over kleine kommetjes. Laat afkoelen.

Serveer op kamertemperatuur, met een Petit Beurre-koekje (of eventueel wat zomerfruit).

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.