Trifle met crème anglaise en meringue

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Een trifle ziet er spectaculair uit én is helemaal niet moeilijk om te maken. Als je de bereiding van de crème anglaise en de meringue helemaal onder de knie hebt, kan je bovendien eindeloos variëren met de andere ingrediënten voor een trifle naar jouw smaak.

Ingrediënten

Voor de trifle:

Meringue:

  • 3 eiwitten
  • 80 g poedersuiker
  • gasbrandertje

Mocht je crème anglaise schiften, kan je hem proberen te redden met een staafmixer.

Recept

Giet de melk in een kookpan. Snijd het vanillestokje overlangs middendoor en schraap er het merg uit. Breng de melk samen met vanillestokje en vanillemerg aan de kook. 

Klop intussen de eidooiers schuimig met de suiker.

Haal het vanillestokje uit de melk. Klop de melk al roerend, in een dun straaltje, onder de eidooiers.
Doe alles terug in de kookpan en zet op een laag vuurtje. Blijf roeren tot de dooiers beginnen te binden. Blijf wel onder het kookpunt, anders gaat de vanillecrème schiften.
Bedek de achterkant van je lepel met wat van het mengsel. Als je er een streep door kan trekken is de anglaise voldoende ingedikt. Giet over in een andere kom om af te koelen.

Snijd de cake in stukjes van 2 op 2 cm. Besprenkel de cake met de Mandarin Napoléon of Limoncello.
Verdeel de cakestukjes in 4 grote wijnglazen en strooi er wat aardbeien en frambozen overheen. 
Vul het glas verder met de crème anglaise en laat goed koud worden in de koelkast.

Voor het serveren maak je de meringue klaar.
Klop de eiwitten stijf en voeg in delen het poedersuiker toe. Schep de meringue bovenop de crème anglaise en vorm met de achterkant van een lepel wat pieken.
Bewerk de meringue met een gasbrandertje tot het goudbruin begint te kleuren.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.