Meringues met rood fruit

4
105

Kan jij maar niet genoeg krijgen van meringue? Dan hebben wij voor jou het perfecte recept. Tijdens de zomer smul je van deze meringues met rood fruit en slagroom.

  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • 180 g fijne suiker
  • 1 tl azijn
  • 1 tl maïszetmeel
  • 250 ml slagroom
  • 1 el poedersuiker
  • 4 el frambozenconfituur
  • 50 g bramen
  • 50 g frambozen
  • enkele takjes rode bessen

Verwarm de oven voor op 90°C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en teken er met potlood 4 cirkels van 10 cm doorsnede op.

Los het maïszetmeel op in de azijn. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Voeg dan in delen de suiker toe. Giet er het opgeloste maïszetmeel bij en blijf stevig doormixen tot er mooie, glanzende pieken ontstaan. Schep het eiwitschuim in een spuitzak en spuit vier rondjes in de voorgetekende cirkels op het bakpapier. Zet 1,5 uur in de oven. Laat afkoelen.

Klop de slagroom stijf met het poedersuiker. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit de slagroom op de afgekoelde meringues. Schep de confituur op de meringues.

Verdeel er het fruit over en werk af met wat poedersuiker.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.