Appelstrudel

4
  • 1 vel bladerdeeg (makkelijk zijn de vierkante vellen uit de diepvriesrayon)
  • 2 appels (Jonagold)
  • 2 eieren
  • 2 el amandelpoeder
  • 1 el vanillesuiker
  • 1 scheutje rum
  • 2 el rozijnen
  • 1 vanillestokje
  • snuifje kaneelpoeder
  • evt. noten zoals walnoten of hazelnoten

Verwarm de oven voor op 180°C.
Week de rozijnen (en noten) een halfuurtje in een scheutje rum. (Je kan deze ook in water laten weken)

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in grove stukken.
Smelt de boter in een pot en voeg de appelstukjes toe. Snijd het vanillestokje overlangs en schraap de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes, het vanillestokje en de rozijnen toe aan de appels, samen met de suiker. Kruid het mengsel naar eigen smaak met wat kaneelpoeder.
Laat 10 minuten sudderen met het deksel op de pot, verwijder vervolgens het deksel, voeg het amandelpoeder toe, roer alles goed om totdat je een “droge” appelmoes krijgt.  
Haal de pot van het vuur, verwijder het vanillestokje en laat volledig afkoelen.

Rol het bladerdeeg uit op een ovenschaal bekleed met bakpapier.
Schep de appelmoes in de lengte over het midden van het bladerdeeg.
Vouw de zijkanten van het deeg over de vulling, draai het geheel om zodat de naad van onderen ligt. Klop de eidooiers los met wat water en strijk het deeg in met een borsteltje.

Plaats in de voorverwarmde oven en bak +/- 25 minuten goudbruin. Controleer regelmatig. De baktijd is afhankelijk van het type oven.

Serveer de strudel lauw, bestrooi met wat poedersuiker of een bolletje vanille-ijs.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.