Mini-appelstrudel

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
Bereidingstijd

30

Een mini-appelstrudel met een bolletje ijs. Bestaat er iets lekkerder?

Ingrediënten

  • 6 vellen filodeeg
  • 3 appelen
  • 1 el suiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 kl kaneel
  • Snufje kardemom
  • 2 el blanke rozijnen
  • 4 el echte boter
  • 2 el geschaafde amandelen

Extra

  • vanille-ijs
  • 1 zakje vanillesuiker

Recept

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Haal het filodeeg uit de verpakking. Zet een steelpannetje op het vuur met de boter en laat smelten. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Meng de appel in een kom met de suiker, rozijnen, kaneelpoeder en kardemompoeder.

Neem een bakplaat en bekleed met een vel bakpapier. Leg er een vel filodeeg op en bestrijk zacht met wat gesmolten boter. Schep een smalle strook appelvulling op het deeg en rol het filodeeg zo strak mogelijk op tot een rol. Herhaal voor de andere vellen filodeeg.

Leg de appelstrudels op de bakplaat met de naad naar beneden en bestrijk met de resterende gesmolten boter.

Bestrooi met de geschaafde amandelen en bak ze ong. 15 minuten in de oven.

Haal ze uit de oven, laat ze iets afkoelen.

Serveer een bolletje vanille-ijs bij deze warme en overheerlijke ministrudels.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.