Crème brûlée met geitenkaas

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

65

Wil je je tafelgenoten eens verrassen? Ga dan aan de slag met dit recept voor een crème brûlée met geitenkaas.

Ingrediënten

  • 3,5 dl volle melk
  • 250 g geitenkaas
  • 7 eidooiers
  • 75 g suiker
  • 5 dl room
  • 4 el kristalsuiker
  • 4 el kandijsuiker

Extra benodigdheden:

  • vormpjes (van ongeveer 2,5 cm hoog)
  • gasbrandertje

Recept

Verwarm de oven voor op 110°C

Verwarm de melk lichtjes en laat er de geitenkaas in oplossen.

Klop de eidooiers samen met de suiker tot een ruban (een lichte luchtige massa). Voeg de melk met geitenkaas toe en meng. Voeg de room toe en meng. Giet door een zeef in vormpjes (van ongeveer 2,5 cm hoog). Zet de vormpjes in een bakplaat en vul de bakplaat met een bodem water. Bak au bain-marie af gedurende 50 minuten op 110°C en laat de crème brûlée daarna afkoelen.

Bestrooi de crème brûlée met een mengeling van kristalsuiker en kandijsuiker en gebruik een gasbrandertje om ze af te branden.

Kan je niet genoeg krijgen van dit dessert? Lees dan zeker onze tips voor krakend lekkere crème brûlée.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.