Sabayon

4

Sabayon heeft de reputatie een moeilijk dessert te zijn maar met onze tips lukt het perfect. Goed kloppen en smullen maar! 

  • 4 eidooiers
  • 4 dopjes suiker
  • 2  dopjes witte wijn
  • 1 dopje likeur

Afwerking

(dopje = halve eierschaal)

De sabayon is voldoende opgeklopt wanneer hij aan de achterkant van een lepel blijft hangen.

Splits de eieren en doe de dooiers in een steelpan met dikke bodem. De eiwitten heb je niet meer nodig, maar bewaar een eierdopje voor het afwegen van de rest van de ingrediënten.

Doe de correcte hoeveelheid suiker en wijn bij de dooiers en zet de pan op een laag vuurtje.

Klop met een garde in achtvorm. Blijf in het mengsel kloppen tot de eierdooiers binden. Als je het te hard laat koken, stollen de eieren en krijg je een soort omelet. Haal desnoods de pan af en toe van het vuur om de temperatuur echt laag te houden.

Neem de pan van het vuur als de sabayon voldoende dik is, maar blijf kloppen tot hij wat is afgekoeld.

Schenk de sabayon in grote wijnglazen en garneer met enkele framboosjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.