Sabayon met bier

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Voeg Belgisch bier en je krijgt een sabayon die net dat tikkeltje specialer is. Heerlijk in combinatie met speculaas en vers fruit.

Ingrediënten

  • 5 eidooiers
  • witte suiker
  • Geuze
  • 100 g mix bessen
  • 4 speculaaskoekjes

Recept

Vul een halve eierschaal 4 keer met suiker en voeg bij de eidooiers.
Vul vervolgens de halve eierschaal 4 keer met Geuze en voeg toe bij de suiker en eidooiers.

Klop het mengsel los en zet daarna op een middelhoog vuur.

Klop het mengsel krachtig tot een luchtig, dik schuim. Van zodra de saus begint te binden, is de sabayon klaar.

Verdeel het fruit over 4 glazen, en houd nog wat apart voor de afwerking. Schep er de sabayon op. Werk af met verkruimelde speculaas en vers fruit, serveer meteen.

Ben jij 18 jaar of ouder?

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.