Gegratineerde sabayon met aardbeien, frambozen en bessen

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

20

Door dit dessert even in de oven te zetten krijg je een heerlijk, warm dessert met fruit en Elixir d'Anvers.

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • 250 g frambozen
  • 250 g braambessen
  • 2 dl room

Voor de sabayon:

  • 4 eieren
  • 4 eierdopjes suiker
  • 8 eierdopjes zoete witte wijn 
  • een scheutje Elixir d’Anvers

Recept

Klop op een laag vuurtje een sabayon met de eidooiers, suiker en wijn. Bekijk zeker onze stap-voor-stap video met makkelijke instructies voor het maken van sabayon.

Haal de pan van het vuur en klop de sabayon koud. Breng op smaak met een klein scheutje Elixir d’Anvers.

Klop de room op en spatel die voorzichtig door de sabayon. De correcte verhouding is 2 delen sabayon op 1 deel slagroom. Het moet een luchtig mengsel worden.

Snijd het fruit en schik ze in diepe borden, houd enkele apart om af te werken. Giet er de sabayonroom overheen en gratineer even onder de grill van de oven.

Haal uit de oven en schik nog wat vers zomerfruit over de borden. Serveer meteen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.