Minipavlova met fruit

Dessert
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(25) 150

Zin in een klein, zoet dessert dat ook nog eens makkelijk te maken is? Een minipavlova met rood fruit is precies wat je zoekt!

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 200 g fijne suiker
  • 200 ml slagroom
  • 1 el poedersuiker
  • 1 el maïszetmeel
  • 2 tl citroensap

Afwerking:

  • 50 g frambozen 
  • 50 g rode bessen 
  • 50 g aardbeien 
  • 50 g kersen
  • 2 el hazelnoten

Recept

Verwarm de oven voor op 100°C.

Klop de eiwitten stijf. Voeg er lepel per lepel de suiker aan toe en klop verder tot er zich mooie pieken vormen. Voeg het maïszetmeel en het citroensap toe.

Bekleed een ovenplaat met bakpapier en teken er vier kleine cirkels op met een diameter van 8 cm.

Schep het schuim op de cirkel en smeer uit tot de volledige cirkel bedekt is.

Zet ongeveer 2,5 uur in de oven.

Schakel de oven uit en laat de pavlova in de oven volledig afkoelen, met de deur op een kier. 

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.

Verdeel over de afgekoelde pavlova en garneer met het rood fruit en de gehakte noten.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.