Pavlova met rood fruit

4
15

Dit meringue-dessert is zoet, fris en makkelijk te maken. Het ideale dessert voor op een zomerse avond.

  • 4 eiwitten
  • 200 g fijne suiker
  • 200 ml slagroom
  • 1 el poedersuiker
  • 1 el maïszetmeel
  • 2 tl citroensap

Afwerking:

Verwarm de oven voor op 100°C.

Klop de eiwitten stijf. Voeg er lepel per lepel de suiker aan toe en klop verder tot er zich mooie pieken vormen. Voeg het maïszetmeel en het citroensap toe.

Bekleed een ovenplaat met bakpapier en teken er een cirkel op met een diameter van 20 cm. Schep het schuim op de cirkel en smeer uit tot de volledige cirkel bedekt is.

Zet ongeveer 2,5 uur in de oven. Schakel de oven uit en laat de pavlova in de oven volledig afkoelen, met de deur op een kier. 

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.

Verdeel over de afgekoelde pavlova en garneer met het rood fruit en de gehakte noten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.