Pavlova met veenbessen en rozemarijn

4
105

Pavlova met rood fruit is het ideale dessert op een mooie zomerdag maar ook zijn winterse tegenhanger is een voltreffer.

  • eiwitten
  • 225 g fijne suiker
  • 6 tl maïszetmeel
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 250 ml slagroom
  • 150 g veenbessen
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 el appelazijn
  • snuifje kaneelpoeder
  • 4 el honing
  • enkele takjes rozemarijn

Verwarm de oven voor op 120°C.

Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Voeg al mixend de suiker toe tot er zich stijve pieken vormen.
Spatel het gezeefde maïszetmeel samen met de azijn door de eiwitten.
Schep alles in een cirkel van 18 cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 1,5 uur in de oven. Laat volledig afkoelen in de oven.

Verwarm de veenbessen met het sinaasappelsap, appelazijn, honing, kaneel en rozemarijn. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
Verwijder de rozemarijn en laat volledig afkoelen.

Haal de pavlova voorzichtig van het bakpapier. Klop de slagroom stijf en schep bovenop de pavlova.
Giet er de veenbessensaus over en werk af met extra takjes rozemarijn.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.