Bereiding
Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Snijd het loof van de rabarber, snijd in stukjes en verwarm in een steelpannetje, samen met de confituursuiker. Kook op zacht vuur in totdat je een jam verkrijgt. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Doe de bloem, zout, boter (in blokjes), suiker, snuifje zeezout en het water in een mengkom of keukenmachine en kneed tot een deeg.
Wikkel het deeg in een vel huishoudfolie en laat nog even rusten in de koelkast.
Spoel de appelen en snijd in flinterdunne plakjes, eventueel met behulp van een mandoline. Besprenkel met citroensap.
Bestuif je werkvlak met bloem en rol het deeg uit met een deegrol tot een grote, ronde lap van ongeveer 5 mm dik. Leg op de bakplaat.
Bestrooi het grootste deel van het deeg met amandelpoeder en bestrijk met rabarberconfituur. Blijf ongeveer 5 cm van de randen.
Beleg met de appelplakjes en vouw de rand van het deeg om naar binnen net over de appeltjes. Klop de eidooier los en bestrijk daarmee de randen van het deeg. Bestrooi de randen van de galette met de grove rietsuiker.
Hak de pecannoten en de rozemarijn grof en bestrooi de galette ermee.
Bak de galette 50 tot 55 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal uit de oven en serveer warm of koud.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.