Start to cook

Snelle aardbeien-rabarbercrumble

4
20
  • 4 stengels rabarber
  • 250 g aardbeien
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 100 g koekjes, type Digestive
  • 1 zakje vanillesuiker
  • boter

Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij in partjes. Spoel de rabarber, breek het harde uiteinde af en schil ze met een dunschiller. Snij ze in hapklare stukken van ongeveer 2 cm.

Verhit 1 eetlepel boter in een pan en voeg de rabarberblokjes en de vanillesuiker toe. Laat 2 à 3 minuten karamelliseren. Schenk er het sinaasappelsap bij en laat nog 2 minuten sudderen. Laat afkoelen.

Schep de koekjes in een plastic zakje en verkruimel ze grof met een deegroller.

Meng de afgekoelde rabarber met de aardbeien en schep in meeneemdoosjes. Neem de koekjescrumble mee in een apart doosje of zakje. Bestrooi je fruit net voor het serveren met de crumble.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.