Hummus van pompoen met lamsgehakt en nootjes

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 10

Zelfgemaakte hummus is de allerlekkerste. Gelukkig is hummus helemaal niet moeilijk te maken. Combineer de pompoenhummus met lamsgehakt en pistachenoten voor een feestelijk aperitiefhapje of voorgerecht.

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 chilipeper
  • 450 g pompoenblokjes
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 appel Elstar
  • 200 g lamsgehakt
  • bosje koriander
  • 100 g kikkererwten uit blik
  • 2 cm verse gember, geschild
  • snuifje paprikapoeder
  • snuifje ras el hanout
  • 40 g pistachenoten
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Kook de pompoenblokjes gaar in licht gezouten water. Giet af en laat even uitdampen. Doe de gepelde look, geraspte schil en sap van een halve limoen, kikkererwten, gember en paprikapoeder in een blender. Voeg de gare pompoenblokjes en een flinke scheut olijfolie toe en mix glad. Kruid met peper en zout.

Snipper het sjalot en chilipeper fijn. Bak het sjalotje samen met de chilipeper in wat olijfolie glazig. Voeg de ras el hanout toe en bak even mee. Doe er het gehakt bij en bak rul.

Was de appel en snijd in halve schijfjes. Meng er het sap van de resterende halve limoen onder.

Hak de noten fijn.
Verdeel de hummus over de borden. Schep er wat van het gehakt op en werk af met de appelschijfjes, pistachenoten en verse koriander. Druppel er nog wat olijfolie over.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.