Hummus van aardappel en kikkererwten

Seppe Nobels
  • 3 grote aardappelen
  • 250 gram gedroogde kikkererwten
  • 6 eetlepels biologische zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eetlepels pompoenpitten
  • Enkele blaadjes laurier, takjes tijm en steranijs (drietal)
  • Verse tuinkruiden voor de afwerking: kervel en Oost-Indische kers (optioneel)
  • peper en zout
Wat is infuseren? Infuseren is het laten trekken van aromatische smaakmakers in een meestal warme vloeistof. Eerst wordt de vloeistof met de smaakmakers aan de kook gebracht en laat men het geheel vervolgens van het vuur weg afkoelen.

Week de kikkererwten een nacht in water en giet af.

Plet de teentjes knoflook en zet het samen met de zonnebloemolie op een zacht vuurtje. Belangrijk is dat de look in de olie infuseert zonder dat het doorkookt. Laat afkoelen.

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Voeg de aardappelen samen met de kikkererwten toe in kokend gezouten water. Breng op smaak met enkele blaadjes laurier, takjes tijm en steranijs (drietal). Laat alles op een laag vuur sudderen tot het gaar is.

Giet de aardappelen en de kikkererwten af, maar bewaar het kookvocht. Haal de kruiden eruit.

Mix alles tot een gladde massa. Voeg het kookvocht toe tot je de gewenste dikte van de hummus bekomt.

Rooster de pompoenpitten in een antikleefpan zonder vetstof.

Schik de hummus in een bord. Lepel er wat lookolie over en werk af met de bewaarde kikkererwten, geroosterde pompoenpitten, kervel, peper en Oost-Indische kers (optioneel).

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.