Bereiding
Week de kikkererwten een nacht in water en giet af.
Plet de teentjes knoflook en zet het samen met de zonnebloemolie op een zacht vuurtje. Belangrijk is dat de look in de olie infuseert zonder dat het doorkookt. Laat afkoelen.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Voeg de aardappelen samen met de kikkererwten toe in kokend gezouten water. Breng op smaak met enkele blaadjes laurier, takjes tijm en steranijs (drietal). Laat alles op een laag vuur sudderen tot het gaar is.
Giet de aardappelen en de kikkererwten af, maar bewaar het kookvocht. Haal de kruiden eruit.
Mix alles tot een gladde massa. Voeg het kookvocht toe tot je de gewenste dikte van de hummus bekomt.
Rooster de pompoenpitten in een antikleefpan zonder vetstof.
Schik de hummus in een bord. Lepel er wat lookolie over en werk af met de bewaarde kikkererwten, geroosterde pompoenpitten, kervel, peper en Oost-Indische kers (optioneel).
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.