Groentefrietjes met gehaktballetjes en basilicummayonaise

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Deze groentefrietjes maak je met vier verschillende groenten. Snijd ze als echte frietjes, voeg lekkere kruiden toe, en de oven doet de rest van het werk. Genieten maar!

Ingrediënten

Groentefrietjes:

Basilicummayonaise:

  • 1/2 bosje basilicum
  • 3 el mayonaise

Gehaktballetjes:

  • 500 g gehakt
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 chilipeper
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el gehakte dille
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C. 

Snijd de groenten ongeschild in balkjes.

Spoel ze schoon en dep ze goed droog. Wentel ze door het maïszetmeel. Voeg de olie toe, rits er de takjes tijm bij, kruid met peper en zout en schep opnieuw om.

Leg ze verspreid op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Snijd de basilicum heel fijn en mix door de mayonaise. Kruid met peper en zout.

Ontdoe de chilipeper van zijn zaadjes en hak fijn. Snipper de sjalot fijn.

Meng de sjalot, gehakte peterselie, dille, knoflook, gesnipperde chili door het gehakt. Rol balletjes van het gehakt. 

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de balletjes goudbruin in 6 tot 8 min.

Haal de groentefrietjes uit de oven en serveer met de gehaktballetjes.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.