25x soep voor koude dagen

25x soep voor koude dagen

Niets beter dan een kop verse soep op een koude dag, toch? Soep is lekker en hartverwarmend. Zelf soep maken is makkelijk en ideaal om je creativiteit de vrije loop te laten. We zetten voor jou enkele tips en recepten op een rijtje.

Met deze 5 tips maak je keer op keer lekkere soep

  • Voorzie 400 g groenten per liter soep. Neem een kijkje in onze groentekalender en ontdek de lekkerste groenten van het moment.
  • Gebruik een hoge kookpot met een dikke bodem. Zo kan je eerst de uien fruiten en later bouillon toevoegen zonder dat de pot overloopt.
  • Beperk de kooktijd om zoveel mogelijk vitaminen en vezels te bewaren.
  • In de plaats van room kan je ook kruidenkaas gebruiken om een romige soep te krijgen.
  • En, voor alles wat lekker is om in onze soeprecepten te gebruiken, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Of haal je ingrediënten recht van bij de boer. Verser kan niet.

Maaltijdsoep voor de grote honger

Heb je grote honger maar geen tijd om een driegangenmenu op tafel te toveren? Geen probleem. Maaltijdsoep biedt de ideale oplossing. Dit is een stevige soep waar je vlees, gevogelte of vis aan toevoegt. Kippensoep en vissoep maken waren nog nooit zo makkelijk dankzij onze tips. Tomatensoep met varkensreepjes is een geslaagde combinatie, net als kokossoep met konijn. Houd je het liever vegetarisch? Dan kies je voor grote stukken groenten of voeg je aardappelen, rijst of vermicelli toe. Noedelsoep met groenten is perfect voor liefhebbers van de Aziatische keuken.

Soep voor de durvers

Witloof, broccoli, pastinaak, knolselder… kunnen de basis vormen voor wat meer experimentele recepten. Ideaal als je eens iets nieuw wil proberen. En maak je geen zorgen: deze groenten kunnen door de soep worden gemixt zodat je kinderen er niets van merken en de soep met veel plezier opeten. Dit zijn onze favorieten.

Toch liever wat traditioneler?

Natuurlijk is er niets mis met de ‘tried and true’, de vaste waarden onder de soepen. Kippensoep, tomatensoep, bloemkoolsoeppompoensoep, paprikasoep, uiensoep... Dit zijn niet voor niets de meest geliefde recepten. Ze zijn niet alleen superlekker maar bovendien ook snel en gemakkelijk klaar te maken. We kozen recepten voor gegarandeerd succes.    

Zelf soep maken heeft alleen maar voordelen. Durf jij te experimenteren of ga je liever voor goede, oude tomatensoep? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.