Soep voor koude dagen

25x soep voor koude dagen

Niets beter dan een kop verse soep op een koude dag, toch? Soep is lekker en hartverwarmend. Zelf soep maken is makkelijk en ideaal om je creativiteit de vrije loop te laten. We zetten voor jou enkele tips en recepten op een rij.

De lekkerste soep maak je zelf

  • Voorzie 400 g groenten per liter soep. Neem een kijkje in onze groentekalender en ga aan de slag met seizoensgroenten van bij ons.
  • Beperk de kooktijd om zoveel mogelijk vitaminen en vezels te bewaren.
  • In de plaats van room kan je ook kruidenkaas gebruiken om een romige soep te krijgen.

En, voor alles wat lekker is om in onze soeprecepten te gebruiken, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Of haal je ingrediënten recht van bij de boer. Verser kan niet.

Maaltijdsoep voor de grote honger

Heb je grote honger maar geen tijd om een driegangenmenu op tafel te toveren? Geen probleem. Maaltijdsoep biedt de ideale oplossing. Dit is een stevige soep waar je vlees, gevogelte of vis aan toevoegt. Kippensoep en vissoep maken waren nog nooit zo makkelijk dankzij onze tips. Houd je het liever enkel bij groenten? Voeg extra stukjes groenten of aardappelen toe. 

Soep voor de durvers

Witloof, pastinaak, aardpeer, rammenas, sla, waterkers… deze groenten kunnen de basis vormen voor wat meer experimentele recepten. Ideaal als je eens iets nieuw wil proberen. En maak je geen zorgen: deze groenten kunnen door de soep worden gemixt zodat kinderen er niets van merken en de soep met veel plezier opeten. Dit zijn onze favorieten.

Zelf soep maken heeft alleen maar voordelen. Durf jij te experimenteren of ga je liever voor goede, oude tomatensoep? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of Twitter en post een foto met #lekkervanbijons.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.